„Ho na pole! Telewizja śniadaniowa na kolację” (lub jak kto woli „Telewizja w terenie”) to cykl wydarzeń, które łączą magię ekranu i czar rzeczywistości. Widzowie projektu każdorazowo zostaną uraczeni koncertem, pokazem kulinarnym oraz zaskakującymi rozmowami z zaproszonymi gośćmi. Różnorodność estradowa oraz integracja z widzami – gwarantowana!
Każde ze spotkań potrwa ok. trzech godzin, w czasie których tworzone będą na żywo potrawy kuchni intencyjnej. Kuchni traktowanej z przymrużeniem oka, ale zjadliwej, tworzącej swoisty folklor kulinarny dzielnicy. W garnkach zamieszamy gulasz po nowohucku, rybę w Zalewie oraz inne specjały.
Gospodarzami strefy chilloutu pod encekowskim dębem będą Adam Grzanka z Nowej Huty oraz Kucharz Maciej z Podgórza.
Adam Grzanka z Nowej Huty – popularność zdobył będąc częścią legendarnej Formacji Chatelet, grupy komediowej, która zdobyła wszelkie możliwe laury na ogólnopolskich festiwalach teatralnych i kabaretowych. Konferansjer, stand-uper, działacz lokalny i prezenter telewizyjny. Prowadzi internetowe programy „Dwie stolice” oraz „Tatusie gotują”. Jednym słowem – człowiek renesansu, który swoją chęcią zdobywania wiedzy i pozytywnym podejściem do świata zaraża innych.
Kucharz Maciej z Podgórza – Maciej Kwiatkowski od najmłodszych lat chciał… robić ludziom dobrze. Dlatego zaczął gotować. Bo kto nie lubi jeść? Każdy lubi! Jako wykwalifikowany kucharz pracuje w zawodzie od ponad 16. lat. Gotował zarówno w pięciogwiazdkowych hotelach, jak i nagradzanych restauracjach. Wielokrotnie tworzył autorskie menu restauracyjne.
7.07.2022 (czwartek), mała scena plenerowa, g. 18.00
goście specjalni: Zbigniew Grzyb – Dyrektor NCK, Ryszard Brączek i Paweł Dyyak
14.07.2022 (czwartek), mała scena plenerowa, g. 18.00
goście specjalni: My Impro
11.08.2022 (czwartek), mała scena plenerowa, g. 18.00
gość specjalny: Marek Stawarz
25.08.2022 (czwartek), mała scena plenerowa, g. 18.00
gość specjalny: Ścibor Szpak
wstęp wolny